Handbalmasterz

Handbalmasterz

Handbalmasterz

Om een veiliger sportklimaat te creëren heeft het NHV besloten de spelregelkennis bij spelers en begeleiders te vergroten door het invoeren van een spelregel diploma. Met ingang van 1 juli 2015 is het diploma Basistoets Spelregels verplicht voor de volgende groepen:

  • Alle spelers/speelsters die vanaf 1 juli 2015 de A-jeugdleeftijd bereiken
  • Alle coaches bij wedstrijden vanaf de C-jeugd
  • Iedereen die een trainersopleiding wil volgen

Heb je per 1 juli 2015 de A-jeugdleeftijd bereikt? Dan moet je, om te kunnen spelen, in het bezit zijn van het Spelregelbewijs. Daarnaast kun je, indien je per 1 juli 2015 niet in het bezit bent van het Spelregelbewijs, niet als coach bij een C-, B-, A-jeugd of seniorenteam op alle niveaus fungeren.

Wie hoeven het Spelregelbewijs niet meer te behalen?

  • Iedereen die nu officieel scheidsrechter is
  • Iedereen die op 1 juli 2014 officieel de A-jeugdleeftijd heeft of senior lid is.

In samenwerking met het NOC*NSF heeft het NHV een website ontwikkeld, waarop iedereen zijn/haar spelregelkennis kan testen. Deze site is www.handbalmasterz.nl. We raden iedereen aan eens een kijkje te nemen op deze website. Via deze site kan je ook je officiële spelregelbewijs halen. De leden en coaches die vanaf 1 juli 2015 verplicht hun spelregelbewijs moeten hebben, hebben daar bericht over ontvangen. Degene die niet verplicht is het spelregelbewijs te halen, maar toch graag de toets wil doen, kan een mail sturen naar bestuur@hvz-vivendi.nl. Dan ontvang je per mail een inlogcode voor het behalen van je spelregelbewijs.