Corona update

Vandaag gaan de nieuwe corona regels in werking.
Dit zal voor iedereen van 18 jaar of ouder betekenen dat je alleen met een geldige QR-code de sporthal mag betreden. We vinden het vervelend om te vragen maar om toch alles zo veel mogelijk doorgang te laten hebben zijn er uit alle teams vrijwilligers nodig om de QR-code controles uit te voeren. Een geldige QR-code is verkrijgbaar doormiddel van een vaccinatiebewijs, een bewijs van herstel na corona of een geldige PCR-test van de GGD.

2 vrijwilligers per team/wedstrijd die iedereen gaan controleren op een geldige QR code vanaf 18 jaar. Als elk team 1 of 2 vrijwilligers regelt voor de thuiswedstrijd dan is het qua werk best te doen en komt niet alles op dezelfde personen terecht.

Dat houdt in dat er voor de thuiswedstrijden van morgen 2 vrijwilligers per team tijdig aanwezig moeten zijn om de controles uit te voeren.
De kinderen moeten toch ook op tijd aanwezig zijn. En zo kan je als de wedstrijd begint van je kind gewoon de wedstrijd zien .

Denk er ook aan dat tegenstanders hier ook mee te maken hebben en houdt hier dus rekening mee qua aanvangstijd.

Zorg van te voren dat de scanner voor coronacheck app op telefoon is geïnstalleerd.

Om het coronabewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de CoronaCheck Scanner-app nodig. De CoronaCheck Scanner-app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android).
De check op het coronatoegangsbewijs kan door het coronatoegangsbewijs te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens zijn altijd 3 van deze 4:
– De eerste letter van de voornaam; en/of
– De eerste letter van de achternaam; en/of
– De geboortedag; en/of
– De geboortemaand

Daarnaast vindt er ook direct een check op corona gerelateerde gezondheidsklachten plaats.

De check op het coronatoegangsbewijs is voldaan wanneer:

– de scanner groen kleurt; en
– het ID overeenkomt; en
– de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft.

CoronaCheck Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). Ook heeft de telefoon een werkende camera nodig. Let op: bij een telefoon met lage kwaliteit camera kan het zijn dat het scannen van papieren CoronaCheck QR-codes moeilijk gaat. Probeer het scannen van QR-codes daarom eerst uit. Daarvoor is het mogelijk om de demo QR-codes te gebruiken, zie coronacheck.nl.

Tijdens de training door de week is de trainer verantwoordelijk voor controle van het team. Advies is kom zo min mogelijk kijken bij de training. Kom je toch kijken zorg er dan voor dat je in het bezit ben van een geldige QR code en dat je deze bij eventuele controle ook kan laten zien .

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en volgen hiermee de richtlijnen van het NHV. Lees daarom ook vooral nog even de maatregelen terug op de website van het NHV. https://www.handbal.nl/blog/2021/11/04/update-coronavirus-4-november/
Heb je nog vragen bel/app/mail iemand van bestuur of wanneer gewenst vertrouwenspersoon..