Handbaldames van HVZ/Vivendi uit Oosterhesselen spelen zondag vijf finales om het hoofdklasserschap veilig te stellen. ‘Spannendste dag van het seizoen’

De handbaldames van HVZ/Vivendi gaan zondag voor hun allerlaatste kans om het hoofdklasserschap veilig te stellen. De ploeg van Paul van Gestel speelt in het Brabantse Boekel met vijf herkansers een beslissingstoernooi voor twee plaatsen in de hoofdklasse.

HVZ/Vivendi kruist in sporthal De Burcht in Boekel de degens met Bentelo DS2, Gemini (Zoetermeer), Geel Zwart (‘t Zand/Noord-Holland), Aalsmeer DS2 en Vios (Beltrum). De nummers 1 en 2 van het beslissingstoernooi verzekeren zich van nog een jaar in de hoofdklasse. De overige vier teams spelen volgend seizoen in de eerste klasse.

Spannendste dag van het seizoen

Routinier Elske Koopman-Huitema uit Aalden blikt alvast vooruit op het cruciale toernooi. ,,Het wordt de spannendste dag van het seizoen. De honger naar succes is groot, want we willen ons handhaven op het huidige niveau. Het zijn voor ons onbekende tegenstanders en we weten dus niet wat we kunnen verwachten. Daarbij ga je dan vooral kijken naar de kracht van ons eigen team.”

https://dvhn.nl/weekbladendrenthe/coevordercourant/Handbaldames-van-HVZVivendi-uit-Oosterhesselen-spelen-zondag-vijf-finales-om-het-hoofdklasserschap-veilig-te-stellen.-Spannendste-dag-van-het-seizoen-28420732.html