Nico Einhaus (58) uit Beilen wordt de nieuwe hoofdtrainer van de handbalsters van HVZ/Vivendi. ‘Plezier in het spelletje is belangrijk’

Nico Einhaus wordt het komend seizoen de nieuwe trainer-coach bij het naar de eerste klasse gedegradeerde HVZ/Vivendi. Hij volgt Paul van Gestel op, die de ploeg drie seizoenen onder zijn hoede heeft gehad.

Met de 58-jarige inwoner van Beilen haalt de handbalclub uit Zweeloo/Oosterhesselen niet alleen een trainer met heel veel vlieguren binnen, maar ook een man met een grote passie voor de handbalsport. Einhaus was eerder in de hoofdklasse werkzaam bij HV Zwolle, Wesepe, SDOL, Bornerbroek en Stevo. Dichterbij huis zwaaide hij ook drie jaar de scepter over HVE 2000 uit Erica.

‘Snelle terugkeer naar de hoofdklasse geen noodzaak’

De ervaren trainer-coach spreekt alvast uit dat na de degradatie van het afgelopen seizoen de verwachtingen bescheiden zijn. ,,Een snelle terugkeer naar de hoofdklasse is uiteraard wel een wens, maar zeker geen noodzaak. We hoeven in de eerste klasse niet op onze tenen te lopen en kunnen op dat niveau met deze selectie prima mee. In ieder geval kunnen we komend jaar weer naar boven kijken, werken aan het zelfvertrouwen, maar toch vooral plezier in het spelletje beleven”, blikt de huismeester van zorginstelling Weidesteyn in Hoogeveen vooruit.

Play-outs
HVZ/Vivendi wist zich in de reguliere competitie bijna veilig te spelen, maar moest uiteindelijk in de play-outs toch vrij kansloos het onderspit delven.

Competitie-indeling 1e klasse Noord A Z: HVZ/Vivendi, Aeolus, Borger, FHC, Hurry-Up, HVC, HVE2000, Kwiek, SVBO DS2 , SVWW, V en S.